Leer improviseren. 2005-2006. Les 19: cursus leren improviseren op de piano NU op DVD!

Omdat ik een hersentumor heb en wellicht niet meer zo lang te leven zal hebben, ruim ik veel op in huis en doe ik er in deze dagen alles aan, om mijn erfenis, mijn gedachtengoed, zo goed mogelijk over te dragen en door te geven.

In dit kader ploos ik mijn kasten uit en vond een videoband, die ik in 1997 met veel liefde voor mijn dochter, Annemieke, heb gemaakt. Ze was op dat moment druk in haar leven en ik wilde haar deze erfenis nalaten, voor als ze op latere leeftijd het piano spelen weer op mocht pakken.

De cursus van deze videoband is inmiddels op DVD gezet en bestaat uit 2 DVD's.

Het is een cursus van 4 uur die bestaat uit 11 lessen, waarin ik de video-camera op mezelf heb gezet (in het bijzonder op mijn handen tijdens het spelen) en zo, stap voor stap, uitleg en rustig demonstreer, hoe je moet leren improviseren op de piano.

Leren improviseren op de piano:
Les 1: akkoord C en G7
Les 2: F
Les 3: mineur
Les 4: akkoorden
Les 5: neventoonaarden
Les 6: melodie
Les 7: toonaard Dm en F
Les 8: Caug, Cdim, akkoord Fake Book
Les 9: vereenvoudigen ven bladmuziek
Les 10: modulaties
Les 11: stijlen en eigen stijl

De cursus komt inhoudelijk overeen met wat ik op mijn website - www.improvise.nl - heb staan. De essentie is dus hetzelfde, maar ik heb de videoband gemaakt in een tijd, dat mijn website in zijn huidige vorm nog niet bestond.

Ik heb de cursus door een aantal mensen laten uitproberen en ze zijn het erover eens, dat het een duidelijke en overzichtelijke cursus betreft. Zelfs leken geven positieve reacties, terwijl ik de cursus aanvankelijk maakte, met in mijn achterhoofd een muzikale basis van 2 jaar.

De cursus is dus voor iedereen die wil leren improviseren op de piano geschikt, ook voor de mensen die geen muzikale achtergrond hebben.

Door deze cursus van 2 DVD's aan te bieden, hoop ik de mensen gelukkig te maken. Ik hoop dat het spelen van je eigen muziek op de piano je evenveel vreugde mag geven, als mijn muziek mij altijd heeft gegeven.


HUISWERK: Wie de cursus ''Leren improviseren op de piano'', bestaande uit 2 DVD's, wil kopen, kan contact opnemen via deze website door te e-mailen naar postmaster@improvise.nl.

De kosten bedragen 10 euro, inclusief verzendkosten binnen Nederland.


<< Startpagina / Index van de cursus / Volgende pagina >